16 januari 2013

Nyttig kycklingpaj


Jag glömde berätta vad det varför middag jag lagade igår. Det blev kycklingpaj och den räckte även till två matlådor och middag till ikväll med.
Här kommer receptet!
 
 

Ingredienser

 
Pajdeg:
1-1½ dl fullkorns vetemjöl
1-1½ dl grahamsmjöl
2 ½ dl kesella (kvarg)
2 msk margarin

Fyllning:
2 kycklingfiléer
200 g färsk eller tinad broccoli
1 röd och ½ gul paprika
1 gul lök

Äggstanning:
3 ägg
1 dl minimjölk
1 dl kesella
2 pressade vitlöksklyftor
1 tsk sambal oelek
Salt
Svartpeppar


Gör så här


Sätt ugnen på 200°.

Pajdegen: Blanda mjölsorterna och tillsätt sedan kesellan och margarin. Arbeta ihop ingredienserna till en smidig deg och tryck sedan ut den i en pajform. Ta en gaffel och nagga lite i botten. Låt sedan pajdegen stå kyld ett tag, 15 – 30 min. Ta sedan ut den och förgrädda pajskalet ca 10 min i mitten av ugnen, 200°.

Fyllningen: Skär kycklingfiléerna i små bitar och fräs dem i rapsolja, krydda kycklingen efter egen smak. Jag kryddade med svartpeppar och paprikapulver, nästa gång ska jag prova ha i curry också.
Hacka löken och paprikan och tillsätt sedan dem med kycklingen och fräs på ett tag. Koka broccolin om den är färsk annars skär den i mindre bitar och tillsätt sedan även den med resten av fyllningen. Ha i fyllningen i det förgräddade pajskalet.

Äggstanningen: Vispa samman äggen, mjölken och kesellan. Pressa sedan i vitlöken. Ha i sambal oelek. Krydda med salt och svartpeppar. Vill du ha mer smak så kan du ha i fler kryddor. T.ex. chilipulver.

När du känner dig nöjd med smaksättningarna så häll äggstanningen över kycklingröran i pajskalet. Strö över lite riven ost - osten skippade jag då vi inte hade det hemma och det blev jättegott ändå plus mindre kalorier ;)

Ställ sedan in pajen i mitten av ugnen och grädda i ca 30 min på 200°. Pajen är klar när äggstanningen har stelnat.

5 kommentarer:

  1. Gjorde den idag och den blev jätte god!

    Tack för tipset!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Vad roligt att du provade och gillade pajen!

      Får ta och lägga ut mer recept ;)

      Radera
  2. Jättegod och härlig paj. Ska göra den för tredje ggn nu. Uppskattad av gästerna, som liksom jag själv försöker äta nyttigt o håll vikten. Tack!

    SvaraRadera
  3. Jättegod paj! jag använde filodeg som botten vilket jag kan rekommendera om man vill hålla nere kalorinivån. Hade även några tomater på toppen vilket gjorde susen :)

    SvaraRadera
  4. Det här var den bästa pajdeg jag någonsin gjort!! Och så lätt! Tack för receptet :D Jättegod paj som jag definitivt gör om!

    SvaraRadera