16 april 2013

Medelhavsomelett

Igår kväll hade vi bara köttfärssås till en portion och jag var inte så sugen på pasta utan något mer fräscht och lätt så jag gjorde en medelhavs-inspirerad omelett och sallad till middag.
Här har ni receptet!


Medelhavsomelett

1 portion


Ingredienser
  • 2 ägg
  • 2 msk vatten
  • 1 tomat
  • ca 1 dl babyspenat
  • salt och svartpeppar
  • 2 msk fetaost


Vispa ägg, vatten, salt och peppar lätt. Hacka tomaten och spenaten i mindre bitar och blanda i äggsmeten. Sätt en stekpanna på medelvärme och ha i lite olivolja. När pannan är varm har du i äggsmeten. Stek omeletten tills den stelnat, skaka lite på pannan ibland så smeten rinner ner ordentligt. Under tiden då omeletten steks gör du en sallad på grönsallad, tomat, soltorkad tomat, oliver, fetaost, avokado och pumpafrön. När omeletten stelnat strör du över hackad fetaost och låter den smälta lite lätt och sedan viker du omeletten på mitten och lägger den på en tallrik. Servera med salladen.

- Underbart gott!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar